Drum Corps Nederland heeft sinds vandaag weer een nieuwe website. Daarnaast heeft de organisatie ook een naamswijziging doorgevoerd.

De wedstrijden die Drum Corps Nederland gaat organiseren komen onder de naam van de Dutch Music Games. Drum Corps Nederland is alleen nog de naam van de organisatie. ‘Hiermee is een duidelijke koppeling met de European Music Games’ aldus Marcel Matthijsse, voorzitter van DCN. ‘Ook wordt hiermee onze activiteit voorop gesteld en de organisatie die er achter zit is van minder belang, zowel voor deelnemers als voor het publiek’.

De Dutch Music Games zullen komend jaar van start gaan op 3 juni in Roosendaal. Op verzoek van de deelnemers is deze een week verplaatst ten opzichte van vorig jaar. Het voorseizoen wordt 24 juni vervolgd in Huizen, waarna het na de zomervakantie op 9 september eindigd met de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht, de Dutch Music Games Championships. Inschrijven voor de competitie is vanaf nu mogelijk via de nieuwe website van de Dutch Music Games. De nieuwe url is www.dutchmusicgames.nl. De oude url www.drumcorpsnederland.nl blijft ook bereikbaar. Ook op Facebook kun je de nieuwe competitie volgen.

Nadat de website van Drum Corps Nederland eind vorig jaar gecrashed was is gewerkt aan een nieuwe site. De DMG site zal de komende tijd nog aangevuld gaan worden en op een later tijdstip zal ook een DMG logo worden onthuld. De site is vooral gericht op informatie over de wedstrijden. Andere Nederlandse nieuwsberichten worden vooralsnog via de sociale media van Drum Corps Europe gedeeld.